Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Tennis- en padelschool Hof Ter Burst

kwaliteitsvolle tennis- padel - en beachtennislessen

in een groene omgeving

Nieuws

Nieuws

Drukke, zonnige, sportieve Paasvakantie op Hof Ter Burst

Posted by webmaster on April 20, 2015 at 6:30 PM

Zoals elk jaar opent T.C. Hof Ter Burst tijdens de eerste week van de Paasvakantie Het Nieuwsblad Criterium in Oost-Vlaanderen. Op die manier zijn de spelers meteen verzekerd zijn van een ruim deelnemersveld.

Over alle 21 georganiseerde reeksen namen dit jaar 353 spelers deel. 96 spelers van Hof Ter Burst.

 

In Heren 35 1 en 45 1 waagde hoofdtrainer Jos Geerinck zich nog eens aan het tennis, na een langere periode met blessures. In de reeks Heren 45 1 won clubgenoot Yvan Heuvinck de finale tegen Jos Geerinck (beide B-4/6) in twee sets, maar in de reeks Heren 35 1 trok Jos Geerinck wél aan het langste eind tegen de hoger geklasseerde Roel De Beckker (B-15/2 nr. 128) met 7/6 (5) - 6/2.

 

HTB-winnaars waren er ook in de reeksen Dames 25 2 met Leen Tobback en Heren 6 met Alexander Van Raes. In de reeksen Dames 2 en Dames 3 moesten trainingspartners Ella Vierendeels en Elien Broodtaerts allebei het onderspit delven tegen Maria Lemonakis - die dus beide finales won. Gilles Van Huffel was finalist in de reeks Heren 45 2.

 

In Heren 1 waren er 29 deelnames en volgens het aantal punten van de acht hoogst geklasseerde ingeschreven spelers kreeg het tornooi een A4-status mee.

Clubspelers Lennert De Henau, Yannick Van Der Plas, Yannick Vereecken en Robin Vanhauwe waagden in deze reeks hun kans.. De jongste uit deze groep, Robin Vanhauwe, won deze week wel het Ethias Tour Reeks 1 "plus" tornooi in T.C. Brughia in de categorie Jongens 16 1.

In de finale kwam de hoogst geklasseerde clubspeler ,Benjamin D'Hoe (B-15/4 nr. 60), uit tegen Dennis Mertens (A Nationaal nr. 49 BIS). Met een 6/7 (5) - 6/3 - 6/2 uitslag werd Dennis Mertens de logische winnaar, maar beide spelers brachten mooi en dynamisch tennis, wat voor een mooie afsluiter van de tornooiweek zorgde.


 

 

Tijdens de tweede week van de Paasvakantie stond dan de Ethias Tour op het programma.

Over de 16 georganiseerde reeksen, waren er 221 deelnemende jeugdspelers; 26 jeugdspelers van Hof Ter Burst. De meeste spelers uit deze laatste groep namen deze week onder een stralend zonnetje deel aan een competitiestage tennis/beachtennis. Bij de meesten zeker voor herhaling vatbaar.

Bezige bij Justine Delanote was de enige finaliste van HTB. Zij verloor van Eline Ledou in de reeks Meisjes 14 3.

 

Op dit tornooi zorgden ook de jongste spelertjes voor mooi tennis. Aan de ene kant was er de reeks U9 3 met leuke en sportieve wedstrijden van beginnende competitiespelertjes - en aan de andere kant organiseerde T.C. Hof Ter Burst voor het eerst de reeks U9 1. In deze categorie is nu al de toekomstige top aan het werk; met bijwijlen spectaculair spel van spelertjes uit alle hoeken van Vlaanderen, die op 8 jaar of jonger al het hele arsenaal aan slagen onder de knie hebben.


 

Op de foto: winnaar in de categorie U9 reeks 1: Louis Maurau (C+30/4) van T.C. Brughia en Mathias De Cubber (C+30/4) van Tennisclub Park Ronse.

 

De finaledag van de Ethias Tour viel ook samen met de tweede editie van het ITF G4-tornooi beachtennis (vergelijkbaar met de Futures in het gewone tennis) op Hof Ter Burst. Ook in deze sport was de HTB Open 2015 het openingstornooi van het seizoen op Belgisch grondgebied. Op de vier beachtenniscourts - deze week nog aangevuld met 10 ton vers zand - kwamen 22 teams uit België, Nederland, Frankrijk en Italië uit tegen elkaar. Bij de Dames haalden het duo Eva Maes (BEL) -Sindy Put (BEL) het van Astrid Dierckx (BEL)-Margot Van Doorn (NED). Bij de Heren wonnen Robin D'Hoe (BEL)-Jos Geerinck (BEL) van Joris De Weerdt (BEL)-Brian Kajou(BEL).


 

 

 

Categories: Mooie prestaties

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments