Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Tennis- en padelschool Hof Ter Burst

kwaliteitsvolle tennis- padel - en beachtennislessen

in een groene omgeving

Nieuws

Nieuws

Benjamin DHoe heeft een missie

Posted by webmaster on August 11, 2017 at 3:15 AM

TENNIS MANNEN 1 - Benjamin D’Hoe heeft een missie

“Dit jaar A-speler worden”

28/07/2017 om 02:55 door WIM REDANT (Het Nieuwsblad)

Benjamin D’Hoe: “De focus blijft op het enkelcircuit liggen.” FOTO: JOHNNY DE SAEDELEER


Net over de Oost-Vlaamse provinciegrens zette je een knappe prestatie neer met gesmaakte tornooiwinst in de hoogste mannenreeks?


Benjamin D’Hoe: “Noem het gerust een verrassing van formaat. Ik kende een mindere periode en was dan ook underdog in de eindstrijd. Ik haalde de voorbije weken nooit het niveau van vorig jaar, terwijl ik nochtans een sprong voorwaarts wil maken. Ik dweilde de tornooien af van Bergen, Aarlen, De Haan, Knokke en Duinbergen, maar brak er geen potten.”


“Ik veroverde nog geen enkel ATP-punt dit jaar. Vorig jaar sloot ik af met zes ATP-punten en dat aantal wil ik minstens evenaren. Dit jaar wil ik een A-speler worden. Mijn tornooiwinst in Pollare vormt dan ook een serieuze opsteker. Na een paar mindere weken stapte ik nog eens met een uitstekend gevoel van de baan. Hier kan ik me aan optrekken.”


In het dubbelcircuit was je wel al succesvol?


“In Knokke speelde ik aan de zijde van de Mexicaan Eduardo Perralta. We trainen vaak samen in Lebbeke bij Hof Ter Burst, waar we ook interclubploegmaats zijn. In het dubbel liep het dit jaar wel al gesmeerd. Ik ben nochtans eerder een enkel- dan een dubbelspeler.”


“De focus blijft ook op het enkelcircuit liggen. Het dubbelcircuit beschouw ik eerder als goede training. Ik maak me nu op voor het sterrentornooi van Ath, dat ik net als Pollare graag zou winnen. Volgende week trek ik naar het Lakense Royal Primerose voor het internationaal tornooi van Brussel.”


Je kan op de ervaring bogen van je oudere broer Robin, maar je hebt nog andere katten te geselen met universitaire studies?


“Ik studeer Handelswetenschappen aan de Leuvense universiteit. In januari liet ik aan de KUL één onvoldoende optekenen. Dat parcours deed ik over in juni. Met slechts twee herexamens hoor je me niet mopperen. Dankzij deze kleine tweede zit lacht me een drukke tenniszomer toe.”


“Mijn broer Robin is een uitstekende coach die niet enkel wetenschappelijk onderlegd is maar ook uit zijn eigen ervaring kan putten. Hij heeft de handen vol met zijn job voor Tennis Vlaanderen, maar schrijft me regelmatig oefenschema's voor. We staan geregeld ook samen op de baan.”

Categories: In de media

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments